Suomen vs. Viron baarikulttuuri

Viikon vauhdikkaimmat päivät, sekä ensimmäinen viikko takana.

Viikonloppu tuo tullessaan aina laivat satamaan ja vilkkaat tunnit. Tietenkään vielä ei ole tarpeeksi lämmin, että mahdotonta ruuhkaa kertyisi, mutta pääsi vähän siihen fiilikseen, että mitä se baarissa on. Olin illan coctail baarin puolella, mutta suurin osa juomista oli silti olutta ja lonkeroa. Mansikka margariittaa meni tietenkin myös kovaan tahtiin, sitä menee aina. Asiakaskunta oli suomalaista, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Sen huomasikin sunnuntai aamun kiireisinä tunteina, mutta laivan lähtiessä kaikkialla hiljeni.

On ollut hauskaa verrata Suomen ja Viron baarikulttuureja, sillä tottakai Suomessa vallitsee paljon erilaisia lakeja. Jo pelkästään tipin antaminen on erilaista, sillä Suomessahan tätä harvemmin käytetään, mutta täällä se on normaalia. Tosin suurin osa Suomalaisista ei tosin ei jätä tippiä, koska ehkä se ylipäätänsä on meille jopa hankalaa. Pari työntekijää on ollut myös siinä uskossa, että tipin antaminen Suomessa on huono tapa !

Tietenkin tulee myös muita lakeja anniskelu ajoista ja määristä, jotka poikkeavat paljon. Virossa kun on tupla määrät käytössä ja anniskelua saa olla vaikka vuorokauden ympäri. Täällä ei myöskään ole samanlaista höyryämistä pelastussuunnitelmien ja omavalvonnan kanssa, mihin Suomessa kohtaa. Onko se sitten hyvä asia vai ei. Outoa on myös, että terassit eivät ole vielä auki, sillä Suomessa mennään jo huhtikuussa toppatakit päällä terassille aurinkoon !

Pääsin näkemään myös työntekijöiden kanssa vähän virolaisempaa baarikulttuuria, eikä pelkästään suomalaisten parissa. Baarit täällä ovat hyvin erilaisia ja mielenkiintoisia. Joihinkin panostetaan todella paljon, kuten omat meikkaajat ja erityisiltoina kampaajat ja teemaan sopivat vaatteet työntekijöille. Baareja, jotka ovat erikoistuneet erilaisiin shotteihin, uskomattomia paikkoja, josta löytyy jokaiselle jotakin. Tällaisia pitäisi ehdottomasti saada myös Suomen puolelle tai ehkä Tampereen, en niin kovin ole käynytkään Helsingin tarjontaa katsomassa, ettei siihen voi verrata : D

Huomenna pöyrähtää uusi viikko käyntiin. Toivottavasti vilkkaammat päivät ja paljon uutta kerrottavaa !

Sunnuntai päivän hiljaiset tunnit

Sunnuntai päivän hiljaiset tunnit

One thought on “Suomen vs. Viron baarikulttuuri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s