Töitä ja shoppailua

Virossa työskentely on yksilöllisempää, kuin Suomen puolella. Tottakai työilmapiiri on hyvin yhteisöllinen ja työntekijät viettävät samalla tavalla päivänsä töissä pyöriessä, kuin Suomessakin usein, mutta jokainen on sinällään vastuussa itsestään.

Esimerkiksi, kaikilla on oma pohjakassa, joka lasketaan päivän alkaessa, sekä vuoron päättyessä ja jos kassasta puuttuu jotain, niin se menee aina omasta pussista. Järjestelmä on kurja sinäänsä, koska kuitenkin inhimillisä virheitä sattuu ja kyse on kuitenkin isosta ketjusta. Tämän vuoksi en saa siis käyttää itsenäisesti kassaa. Aluksi tosin sain, kunnes järjestelyt selvisivät kaikille.

Ylipäätänsä kassajärjestelyt, sekä rahankäsittely on hyvin erilaista täällä. Tietenkin rahojen kanssa on aina oltava varovainen ja kyse on kuitenkin isosta paikasta. Hankala verrata Suomalaiseen hotellibaariin, sillä olen työskennellyt vain pienessä baarissa. Korttien käsittely on välillä jopa työlästä, sillä joka kortti pitää vinguttaa eri paikasta, alennukset yhdestä, s-etu toisesta ja sitten vielä normaali pankkikortti omaan reikäänsä. Tämä tuotti alkuun ihmetystä ja hankaluutta.

Kävimme tänään katsomassa työkaverin kanssa kauempana olevaa kauppakeskusta, Kristiine’a. Keskustasta pääsee sinne helposti yhdellä sähköbussilla Virukeskuksen kohdalta, kauppoja on mukavasti ja löysimme todella hyvää pitsaa sieltä edulliseen hintaan ! : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s