Pääsiäinen Virossa

Pääsiäinen toi mukanaan kiireet, sillä toisin kuin Suomessa, täällä kaupat ovat auki sunnuntain aukioloajoilla. Täälläkin pääsiäiseen kuuluvat munat, koristellut pajut ja narsissit, mutta virpojia ei näy.

Yksi perinne täällä on kuitenkin lapsille. He keittävät ja maalaavat kananmunia ja sen jälkeen taistelevat toisiaan vastaan kenellä on kovin muna. He lyövät munat yhteen ja rikkinäinen syödään ja voittaja vastustaa uuden. Pääsiäinen oli todella lämmin ja aurinkoinen, niinkuin siellä Suomessakin kuulemma.

Olin tänään baarin loppusiivousta suorittamassa ja outoa oli, että valomerkkiä ei näkynyt. Kuitenkin kuulemma joissain paikoissa tätä käytetään, muttei Amarillossa. Ehkä senkin takia, koska jotkut baarit ovat auki 4, mutta jos porukkaa riittää, niin jatketaan vaikka 6 asti. Tosin tämä jatkoaika ei päde Amarilloon.

Ihmetystä aiheutti myös tupakka tuotteet, jotka ovat saman hintaisia niin baareissa, kuin kaupoissa. Suomessa tästä on totuttu veloittamaan suurempi määrä. Täällä saa myös edelleen sanoa, että mitä savuketta on tarjolla. Nämä savukkeet juuri sytyttivätkin ennen lähtöä pienen palon terassille, kuin tumppaamaton tupakka oli joutunut lattialankkujen väliin. Onneksi emme kerenneet lähteä ennen tätä, olisi nimittäin voinut käydä pahemmin !

Todella hieno asia, mitä työntekijät saavat on että iltatyntekijöille on oma taksi, jolla pääsevät veloituksetta kotia. Täällä ei nimittäin ole niin turvallista liikkua yöllä ja harvemmin ylipäätänsä huvittaa lähteä kävelemään kotiin, kun silmät alkavat painamaan. Tätä tapaa jään odottamaan Suomeen saapuvaksi !

Kello lähestyy neljää, joten aika suunnata sänkyyn ja odottamaan seuraavan viikon haasteita ! : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s