Vaihtoviikko Tallinnassa 20.-24.4. 2015

Opettajien vaihtoviikko Viroon starttasi sunnuntaina 19.4. puolen päivän jälkeen. Lähdimme kolmen porukalla Tampereelta TAKKin Tiguanilla kohti Helsinkiä ja Tallinkin lauttaa. Tiguanin erikoinen kytkin ja ajopiirturi(?)hälytys aiheuttivat naurunpyrskähdyksiä aina liikkeelle lähtiessä.

Lahden ylitys kesti onneksi vain pari tuntia, ja hotellikin löytyi helposti.

Huonenäkymä Tallink City Hotellista

Ensimmäinen päivä sujui Tallinna Teeninduskooliin tutustuessa. Rehtori Meeli Kaldma esitteli meille koko koulun, jonka vanha osa on hiljattain remontoitu, ja puolet oppilaitoksesta on vasta muutaman vuoden vanha. Päivän aikana ehdittiin myös saada kuva oppilaitoksen toiminnasta ja Viron koulutusjärjestelmästä. Koululla on aktiivista kansainvälistä yhteistyötä, ja matkoilta on tuotu paljon ideoita omaan toimintaan.

Koulun uudisrakennuksen tyylikäs atriumaula

Kokkiopiskelijat vauhdissa

Toisena vierailupäivänä pääsin tutustumaan sekä nuorisopuolen että aikuiskoulutuksen lähiopetukseen. Opin mm. että vehnäjauhoja on kuutta eri karkeusastetta ja ruisjauhoja neljää. J Myös tukipalveluiden edustajat ehtivät kertoa käytössä olevista tukitoimista pulmatilanteissa. Päivän päätteeksi pääsin vielä Stockmannille tutustumaan työssäoppimiseen. Henkilöstöpäällikkö ja miesten osaston myyntipäällikkö kertoivat kattavasti opiskelijoiden harjoittelujaksoista ja siihen liittyvistä koulutuksista.

Aikuiskoulutusryhmä oppitunnilla

Kaikki opiskelevat tässä oppilaitoksessa myös suomea

Tukipalveluiden henkilökuntaa

Keskiviikkona aamupäivän aikana sain keskustella useampien kouluttajien kanssa, mm. verkko-opetuksesta. Moodle ei ole kovinkaan yleisesti käytössä, koska opiskelijatietojärjestelmään voi lisätä tuntitietojen lisäksi myös päivän materiaalin. Vauhdikas päivä jatkui iltapäivällä rehtorin beesissä. Pääsin tapaamiseen opetushallituksen alaiseen organisaatioon, joka valvoo oppilaitosta, ja josta saadaan mm. vuosittaiset kansalliset kokeet eri alan opiskelijoille. Ilta vierähti vielä pienten ja keskisuurten yrittäjien liiton vuosikokouksesta seuratessa upeasti entisöidyssä rakennuksessa lentokentän lähellä. Vauhtia siis riittää.

Kokoustilan aula lentokentän lähellä

Huomisen ohjelmassa on vielä matka noin sadan kilometrin päähän Rakvereen, jossa pääsen tutustumaan Lääne-Viru college -ammattikorkeakouluun. Siellä on kaksi pääasiallista opintohaaraa: yritystoiminta ja taloushallinto sekä sosiaalitoimi. Antoisa vaihtoviikkomme päättyy perjantaina. Aamupäivän ohjelmassa on vielä yhteenvetoa ja isäntäväen hyvästelyä. Laiva kotia kohti lähtee iltapäivällä. Mahtava ja mielenkiintoinen viikko pitkine päivineen on antanut paljon enemmän kuin osasin odottaa, täällä asuu hienoja ihmisiä!

Tiina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s