Opetuskeittiöllä…siis keittiöllä opetuksessa!

Toinen päivä Tech College Aalborgissa alkoi Food Collegen tiloissa Pia Mossing Thomsenin (joka toimii pääasiassa kansainvälisten opiskelijavaihtoasioiden parissa) kanssa aamukahvilla jutustellen. Pia kertoi lyhyen ytimekkäästi, mitä kaikkea Food Collegessa on mahdollista opiskella ja miten kaikki tapahtuu.  

Kahvihetken jälkeen pääsin seuraamaan varsinaista keittiöopetusta Thomasin johdolla. Opettaja näytti ensin ryhmälle miten seitifilee paistetaan oikeaan kypsyyteen nahkapuoli aluksi paistinpannua vasten, jotta pinnasta saadaan rapea ja maistuva. Tämän jälkeen opiskelijat valmistelivat annoksensa loppuun itse suunnittelemiensa lisäkkeiden kera (paitsi pakollinen beurre blanc-kastike) ja toivat ne sitten Thomasille arvioitaviksi. Palautteen antoon pääsin itsekin osalliseksi ja vatsa täyttyi siinä sivussa 12 annosta maistellessa. Erityisesti mieleen jäi annosten arvioinnissa käytetty asteikko. Jopa miinuksia oli mahdollista saada tietyiltä osa-alueilta. Arviointiasteikon katto taas oli 12:ssa.

Iltapäivän vietin keittiössä, jossa keskityttiin ravitsemuksellisesti täysipainoisten aterioiden koostamiseen. Opiskelijat olivat suuntautuneet suurtalouskeittiössä tarvittavien taitojen hankkimiseen ja valmistivat lohta pääraaka-aineena sisältävän kolmen ruokalajin ateriakokonaisuuden kahden hengen ryhmissä. Opiskelijoiden taustalla oli runsaasti erilaisia sosiaalisia ongelmia, mutta meininki keittiössä oli erityisen hyvä, rento ja samalla kannustava.

 

IMG_2405

Kokkien opettaja Thomas (toinen oikealta) näyttää… ja toisen vuosikurssin ravintolakokkiopiskelijat seuraavat miten seitifilee paistetaan täydelliseksi 🙂

IMG_2410

Opiskelijan valmistama annos, jota on jo hieman maisteltu. ”Missä hem** tissä on kastike ja mieti vielä tuota perunalisäkkeen määrää”! ärähti (painokkaasti mutta pilke silmäkulmassa) Thomas nuorelle kokille, joka oli vatkannut tulikuuman lieden ääressä viini-voikastikettaan posket punaisena, mutta unohtanut sen sitten lopullisesta annoksesta paineen ja kiireen alla…

IMG_2413

Viereisessä opetuskeittiössä tulkki auttoi kuuroa opiskelijaa ymmärtämään mitä Toque- eli kokinhattupäinen opettaja selitti eri vihannesten kypsyysasteista.

IMG_2420

Carsten ja Pirjo ”Aalborgin Stonehengessa” eli Lindholm Höjessä, jossa on muinaisia viikinkien aikaisia kivimuodostelmia sekä hieno EU- rahalla tuettu museo.

IMG_2417

Tässä keittiössä keskityttiin ravitsemuksellisesti oikeaoppisten annosten valmistamiseen. Mansikkakiisseliä lasikulhoon ja tarjolle vain…

IMG_2414

Puhelin soi liian usein, liian monta työtä samaan aikaan pöydällä ja jokainen vaiheessa, liian monta muistilappua…. liian liikaa kaikkea…

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s