Torstaina leipomossa ja yritysvierailulla

Tutustuin aamupäivällä leipomopuolen opetukseen ja toimintaan yleisesti. Keittiöllä oli nuorten opiskelijoiden (16-18- vuotiaista) ryhmä, joka harjoitteli leivonnan perusasioita. Opetuksen aiheena oli lisäksi reseptiikan lukemisen ja ymmärtämisen harjoitteleminen. Usealla ryhmän jäsenellä oli erilaisia oppimiseen liittyviä haasteita ja joihinkin tehtäviin  he tarvitsivat ekstra-aikaa. Entisen leipomoyrittäjän, opettajansa Hellen, kanssa keskustelimme Aalborgilaisista tämän hetken leipomotrendeistä sekä suklaan temperoinnista, jonka Food Collegessa jokainen oppii teorian kautta, mutta käytännössä suklaa saa oikean koostumuksensa tarkoitukseen kehitetyn laitteen avulla.  

 

Lounaalla kävimme Pia Mossing Thomsenin kanssa perinteisiä tanskalaisia voileipiä tarjoilevassa ravintolassa. Omistaja oli Food Collegen entinen opiskelija ja paikkaan toi omanlaistaan henkeä paikallisen entisen pienpanimon jäämistöstä roudatut esineet. Omistaja kertoi, että ravintola oli ollut heti perustamisestaan lähtien erittäin suosittu. Kun lounas alkoi klo 11.30, alkoi ovesta tulvia liikemiehiä ja pariskuntia. Silmiinpistävintä oli kuitenkin muutamat vanhemmista harmaapäisistä rouvista koostuneet ryhmät, jotka nauttivat voileipiä, luonnollisesti kuminalla maustettua akvaviittia siemaillen. Iltapäivän vietin jälleen opetuskeittiöllä, jossa opiskelijat valmistivat tanskalaista klassista jälkiruoka-annosta; ”danish crépes” (tanskalaisia rullattuja ohukaisia, sisällään paksua vaniljamoussea ja lisukkeena tällä kertaa aprikoosi-omenahilloketta ja suklaata).

 

IMG_2465

Leipomopuolella luettiin reseptiikkaa huolella!

 

 

 

 

 

 

IMG_2479

Ohukaisia paistamassa…

 

 

 

IMG_2477

Tanskalainen voileipä yksinkertaisimmillaan. Ravintolassa itse leivottu vaalea paahdettu leipäviipale, itse tehty majoneesi, katkarapuja (tuoreita, ei pakaste), lohenmätiä ja kananmunaa paikalliselta luomutilalta. Muutama simppeli raaka-aine…. mutta se riittää kun laatu on täydellistä!!

 

 

 

IMG_2505

Viimeinen kuva, kunnianosoitus Flemingille, 78-vuotiaalle hotellin omistajalle, joka aloitti uransa seisten juuri samassa paikassa vuonna 1960. Vuonna 1906 rakennetun hotellin hän osti isältään vuonna 1970 ja on siitä lähtien pyörittänyt paikkaa vaimonsa kanssa!… ja kirjanpito tietenkin paperilla ja kynällä 🙂

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s