Tarina siitä, miten minusta tuli palveluohjaaja

Ensimmäinen kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon suorittajamme kertoi meille tarinansa:

”Kun täytin 21 vuotta, päätin muuttaa Virosta Suomeen. Halusin nähdä maailmaa, ja Suomi tuntui olevansa hyvä vaihtoehto. Opiskelin vielä Tallinnan yliopistossa. Kävin koulussa yhtenä viikonloppuna kuukaudessa, jolloin pääsin samalla käymään kotimaassa. Siten ei tullut koti-ikävä.
Työpaikan löytäminen Suomesta ei ollut helppoa. Olin opiskellut vähän suomea, ja ensimmäisenä Suomessa katselin paljon lasten kanavia. Niissä puhuttiin rauhallisesti ja oppiminen oli helpompaa. Puolen vuoden päästä löysin ensimmäisen työpaikan, jossa pääsin kuuntelemaan oikeaa suomea ja opin puhumaan työkavereiden kanssa. Siitä sai kaikki alkunsa.

Vuonna 2009 valmistuin yliopistosta. Suomi tuntui niin mukavalta, että päätin jäädä Suomeen. Aluksi kokeilin tarjoilijan ammattia (valmistuin matkailualalta), mutta vuoden päästä totesin, että tämä ei ole minun juttuni ja palasin entisiin tehtäviin siivousalalle. Aloitin opiskelun laitoshuoltajaksi vuonna 2011, ja vuonna 2013 aloitin työt SOL Palveluissa, kun sieltä vapautui palveluohjaajan paikka.

Palveluohjaaja Reet Rebane

Palveluohjaaja Reet Rebane

Heti seuraavana vuonna jatkoin uusien haasteiden kanssa, kun aloitin oppisopimuksella kiinteistöpalvelujen erikoisammattitutkinnon. Opin mm. kysymään palautetta työntekijöiltä, esiintymistaitoja ja työn organisointia sekä tuntemaan palvelusopimusasioita, taloudellisuutta, kustannuslaskentaa ja toisen työntekijän näytön arviointia.

Mitä opin?

Laadun varmennukseen liittyen opin käyttämään lomakkeita. Niiden avulla pysyn itse kärryllä, mitkä osat laajasta perehdytyksestä olen jo käynyt työntekijän kanssa läpi ja mitkä osiot täytyy vielä perehdyttää.

Reet Rebane suoritti kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon ensimmäisenä TAKKissa

Reet Rebane suoritti kiinteistöpalvelujen erikoisammattitutkinnon ensimmäisenä TAKKissa

Organisoinnista opin, kuinka tärkeää on yhteistyö eri sidosryhmien kanssa, jotta työstä saadaan täydellinen paketti sekä yritykselle että asiakkaalle. Opin myös laskelmien laatimista, joka on oleellisen tärkeä osa palvelusopimusten tekemistä. Virossa sanotaan, että sopimuksen tunteminen on kaiken A ja O.

Työntekijän arvioijana kävin työntekijän kanssa kohteessa, keskustelin hänen kanssaan ja annoin vinkkejä, miten työ sujuisi paremmin; lopputulos ei siltikään ollut paras mahdollinen. Opastaja, joka alkuvaiheessa tuntui loistavalta ja vaikutti tuntevan alan hyvin, jätti huomioimatta tärkeitä osia kuten esimerkiksi työturvallisuusasioita.

Kiinteistöpalvelujen erikoisammattitutkintokoulutus antoi minulle paljon sekä koulun että työpaikan puolesta. Tykkäsin koulutuksesta, vaikka välillä oli miettimistä, miten laitan kaiken paperille. Jos tunnet lainsäädännön, palvelusopimuksen, yrityksen ja teet yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa, pärjäät kaikessa.

Reet Rebane”

TAKK onnittelee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s