Viimeiset päivät Dublinissa

Olen palannut Dublinin työssä-oppimisjaksoltani. Oli mukava palata normaaliin työelämään, mutta myös kymmeniä kokemuksia rikkaampana. Viimeiset työpäivät Dublinissa vietin Meagher`s pharmacyn päätoimistolla Tallaghtin alueella osallistuen esimiesten palavereihin (mm. markkinoinnista ja asiakaspalvelusta), oppien toimiston esimiehiltä lisää Irlannin apteekkijärjestelmästä, henkilöstön sekä apteekin johtamisesta sekä verkkokauppatoiminnasta. Tallaght tarkoitti noin 45 minuutin bussimatkaa majapaikkani lähistöltä töihin. Matkaan sai varata kävelyineen ainakin 1 1/2 tuntia. Toimisto oli tilava ja valoisa. Täällä oli kunnon keittiö ja wc tilat (apteekin myymälöissä henkilökunnalla hyvin huonot).

IMG_0269

Vasemmalla toimitotilat ja oikealla uusi keskusvarasto (+ nettikauppa)

 

Viimeisenä työpäivänäni pääsin työskentelemään ja tutustumaan Meagher`sin Glenview:n apteekkiin. Siellä oli melkein yhtä suuri reseptuuri kuin meillä Ikaalisten apteekissa, mutta paljon pienemmät tilat ja vain kaksi farmasistia ja lääketeknikko, jotka saivat toimittaa reseptejä. Farmasistit tekivät kaikissa myymälöissä pitkää työvuoroa ilman tiettyä ruokataukoa. He söivät silloin, kun oli hiljaista ja ruokatauko kuului palkkaan, kun taas lääketeknikolla oli 1 tunnin palkaton ruokatauko. Mielenkiintoista oli, että farmasistin työvuoro saattoi kestää jopa 12 tuntia, mutta heillä oli vapaapäivä viikolla.

WP_20160212_006

Meagher`s apteekkiketjulla on oma nettikauppa, jossa myydään pääasiassa kauneustuotteita, kosmetiikkaa ja hieman ravintolisiä. Tuotteita lisätään kauppaan pikkuhiljaa. Meikit ja kosmetiikka kuulemma myi hyvin ja heidän suurimmat kilpailijat nettikaupassa eivät ole apteekkeja vaan muita kauneusalalla toimivia yrityksiä.

Viimeisenä vapaapäivänä lauantaina vierailin lähikylässä Shankillissa nauttien Dublinin vihreistä kukkuloista ja merinäköalasta. Seurasin yhden Dublinin mountainwalkin karttaa.

WP_20160213_002

Tunnelmia dartin (lähijuna) kyydistä

 

IMG_0292

Paluumatkalla ihastelin Dublinin rannikkoviivaa ja sen näköaloja. Dart toimi hyvin ja oli harvoin myöhässä. Suoraviivainen ja selkeä. Illalla illallistin Airbnb majoittajieni kanssa paikallisessa ravintolassa. Tunnelma oli mukava ja aikaa liian vähän. Sunnuntai aamuna herätys soi klo 6. Lento kotia kohti sujui ongelmitta ja oli mukava palata kotiin lähimmäisten luo sekä suoraan Ceilitiimimme tanssitreeneihin. Tästä se alkaa, loppukiri Worldseihin.

Työssä-oppimisjakso antoi paljon. Etenkin vahvistin englannin kielen taitoani, sillä jouduin puhumaan paljon englanniksi työkavereiden ja asiakkaiden kanssa. Tutustuin moniin uusiin ystäviin ja uskon, että muutamiin pidän vielä yhteyttä ja käyn heitä moikkaamassa, jos menen jälleen Dubliniin. Meagher`s apteekkiryhmällä on 65 työntekijää sekä olivat rekrytoimassa uusia kahteen uuteen avattavaan apteekkiin.

Kiitokset läheisille, ystäville ja työkavereille, jotka kannustitte minua tälle jaksolle. Kiitokset TAKK:n Ullalle kaiken paperityön hoitamisesta ja erityisen iso kiiton Martin Hennmanille Dubliniin, joka auttoi työpaikan löytämisessä. En olisi voinut kuvitella parempaa työssäoppimisjaksoa, sillä sain nähdä kaikki kuusi Meagher´sin apteekkia, St Vincentin sairaala-apteekin sekä sain yksityiskierroksen Trinity collagen farmasian laitokselle. Jakso oli siis erittäin monipuolinen. Sain mahdollisuuden kysyä niin paljon kuin halusin, sain osallistua apteekkien normaaliin työhön ja viimeisenä päivänä sain tutustua vielä reseptin toimitusjärjestelmäänkin lähemmin. Sairaala-apteekki avarsi kliinisen farmasian maailmaa ja motivoi farmakologian kertaamiseen.

Tähän päättyy blogisarjani TAKK:n esimiesblogissa. Tiistaina koittaa oma JET tutkinnon loppuarviointi ja sitten JET on teknisesti ohi, mutta oppiminen ei lopu tähän.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s