Joby Takkeilua Espanjan aurin….Hupsista! sateessa tällä kertaa! 

Ensimmäinen päivä Valencian upeassa kaupungissa kääntyy iltaan. Jalat hellänä, kengät märkinä, korvissa soi espanjan kieli ja mieleen on jo kenties painunutkin muutama käytännöllinen lausahdus… Viikon aikana on ohjelmassa tutustumista vanhusten päivätoimintaan, terveyspalveluiden tuottajiin (yksityisiä yrityksiä), käynti uuteen ”La Fe”- sairaalaan ja paljon muuta. Tämä aamu alkoi (juu, ilman sateenvarjoa, sillä eihän sen mukaan ottaminen tullut mieleenkään kun Suomen lämmöstä ajatteli lentävänsä Espanjan vielä lämpimämpään aurinkoon) Florida Centre de Formacion kansainvälisten suhteiden koordinaattori Giselan kanssa. Gisela esitteli koulun toimintaa ja kiersimme sen eri toimipaikoissa. Pääpaikka on pienessä Catarrojan kylässä noin 7 km Valenciasta. Koulu itsessään on mielenkiintoinen, koska siellä on itse asiassa niin yliopiston, toisen asteen koulutuksen kuin lasten päiväkotiopetuksenkin ”osastoja”.

Giselan perehdytyksen jälkeen tapasin jo iäkkäämmän ensiapuopettaja Josen. Oli todella mielenkiintoista saada vertailla meidän EA-opetusta täkäläiseen! Paljon on samaa: elvytys ja sen harjoittelu, SPR:n materiaalien käyttö, defibrillaattoreiden yleistyminen. Mutta paljon myös itselle uutta –  täällä ei EA korttia tarvitse uusia, ensiapuopintoja tulee muun opetuksen lomassakin ja täällä opiskelijoilla on lopuksi ensiavusta iso päivän kestävä testi.

Jose kertoi myös, että Espanjassa sairaanhoitajat valmistuvat yliopistosta ja ”auxillariet” eli meidän lähihoitajia vastaavat hoitajat ammattikouluista. Sh:n koulutus on 4 v. ja lähihoitajan 2v. Samoilla linjoilla kuta kuinkin siis kuljetaan!

Huomenna pääsen haastelemaan lisää auxillarien koulutuksesta ja työnkuvasta, kun aamulla hurautan bussilla ikäihmisten päivätoimintaa näkemään!

Nyt nostan jalat kohti kattoa & huokaisen!

Hasta luego amigos y amigas!

Florida de Formacion aula

tulevien lastentarhanopettajien taidetta

Kirjaston pitkät ja hiljaiset käytävät

Gisela , me y paraguas muy necessito!

 

Kirjoittaja kouluttaa sosiaali- ja terveysalaa TAKKissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s