Hasta luego Valencia!

La Fe – tai ainakin osa siitä!

Joby Takk+Valencia = viimeiset 10 tuntia käynnissä n.y.t. NYT!

Bussi nro8 kuljetti minut aamulla, kaupungin ollessa vielä uninen ja hämärä, viisi vuotta sitten avattuun La Fe:n yliopistosairaalaan. Tiesin vain, että lääkäri+hoitaja työpari ottaa minut vastaan ja siitä sitten päivä käynnistyy! Voihan vieteri, niinpä käynnistyikin koko viikon huikein tapahtuma!

Kiersin päivän aikana lasten diabetespoliklinikan, tapasin hoitotarvikefirman edustajan, vertailimme Suomen & Espanjan tapoja 1-tyypin diabeteksen hoidossa. Sitten vauhdilla hoitajan kamppeet päälle ja lasten (elin)siirtoyksikköön ja syöpäosastolle ”hommiin”, raportillekin pääsin mukaan! Tänään vietettiin sairaalassa olevien lasten päivää & La Fe:ssä oli isot juhlat – siihenkin soppaan ujutin lusikkani.

Ovikyltti lastenosastolle

elin- tai kantasolusiirtopotilaan huone

pienten potilaiden luokkahuone. Pitkät hoitoajat & koulua on käytävä!

Lisäksi kiersin aikuisten syöpäpoliklinikalla sekä lasten kotisairaalan toimistossa.

Oikeita hoitajia & minä

Iltapäivällä sain tutustua sairaalan OMAAn hoitajakouluun! Sairaalassa opiskelee noin 300 tulevaa sairaanhoitajaa ja käväisin muutamalla luennolla & simulaatio ym. luokissa. Paikan johtajatar – huikea matrona – pisti minut melkein opettamaan, onneksi ei sentään laulamaan ja tanssimaan 😂

3 vuoden opiskelijoita

1 vuoden opiskelijoita

Kouluun ei ole pääsykokeita, mutta johtajattaren mukaan sinne pääsevät vain huippufiksut. Lukiotodistuksessa pitää olla ysejä ja kymppejä!

La Fe on huikea – kooltaan lähes sanoinkuvaamaton ja työntekijätkin tunnustivat eksyvänsä sen käytävillä. Rakennus on rakennettu kaikki kerralla uutena 2011 ja sieltä puuttuu vielä lähes kokonaan suuntakyltit ja jokainen käytävä on toisensa kopio. Seinillä ei ole tauluja, lattia on samaa koko sairaalan alueella kuulema, ei kasveja, monta identtistä sisäänkäyntiä jne. Lisäksi kaikki potilashuoneet ovat 1-hengen huoneita, joten hoitajilla tulee helposti 10-15 km kävelyä työpäivän aikana – yksi osasto on noin 100 m. pitkä pötkö ja hoitajien kanslia käytävän päässä. Hyväkuntoisen näköistä porukkaa kyllä olivatkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s