UUTTA JA ANTOISAA – OPINTOMATKA ITALIAN AREZZOON 21.8.-10.9.2016, osa 1/Sinikka Haapiainen-Mäkelä

MATKA ALKAA

Monien neuvotteluiden, sähköpostien ja lomakkeiden täytön jälkeen kauan odotettu  matka Italian Arezzoon koitti.

Jännitystä ilmassa, perhosia vatsassa.  Jännitin lähtöpäivänä,  koska en ollut aikaisemmin matkustellut ulkomailla yksin vaan aina on ollut ”turva” mukana.  Hyvin sain kaikki tarvittavat lähtöselvitykset turvatarkastuksineen hoidettua ja mielentilani rennommaksi. Lentokoneessa sain hyviä vinkkejä juna-asemista ja Italiasta 50 vuotta maassa  asuneelta viehättävältä suomalaiselta rouvalta. Matka alkoi todella hyvin kohti Roomaa.

Rooman Fuimicinon kentältä lähdin junalla kohti Rooman Tiburtina asemaa ja sieltä junanvaihto Arezzoon. Matka kesti n. 2 h 40 min. Junan kulkiessa kohti Arezzoa nautin kauniista maisemista monimuotoisine vuorineen ja laaksoineen sekä kauniine taloineen. Matka meni joutuisasti.

Arezzosta olin vuokrannut opiskelija-asunnon neljän Espanjalaisen nuoren kanssa, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa ( TAKK järjesti tämän). Yhteistä varsinaista kieltä meillä ei ollut, mutta google kääntäjä oli tarvittaessa käytössä ja minun jo ”homehtuneet ”Espanjan sanavarastoni. Englanti on niin italialaisille kuin espanjalaisillekin vaikeaa, koska kouluissa sitä opetetaan ainoastaan muutamia kursseja eli sanavarasto jää todella suppeaksi ja sitä kautta varmaan myös sitä arastellaan käyttää. Mutta ihminen pärjää missä vaan, onhan ilmeet ja eleetkin kommunikaatiota.

Asunnostakin sen verran, että  oli todella siisti ja toimiva kerrostalohuoneisto neljännessä kerroksessa (Ikean uudet kalusteet huoneistossa) ja sijaintinsa puolesta minulle oikein sopiva (keskustaan n.  1,5 km).

huone

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s