UUTTA JA ANTOISAA – OPINTOMATKA ITALIAN AREZZOON 21.8.-10.9.2016, osa 3/Sinikka Haapiainen-Mäkelä

PIENI SEIKKAILU; LOPPU HYVIN, KAIKKI HYVIN

Toisena päivänä päätin lähteä tutustumaan pyörälläni Arezzon kaupungin lähiöihin (polkupyöräteitä oli lähiöissä enemmän kuin kaupungin keskustassa). Ilma oli kaunis,lämmin ja mikä sen ihanampaa, kuin mennä hiljalleen polkupyörällä pitkin katuja ja ihastella kauniita taloja ja pihoja.

Pysähdyin pyörätielle, kun puhelimeni soi. Juttelin puhelimeen, enkä huomannut takana tullutta pyöräilijää, joka vauhdissa nappasi laukkuni pyörän etukorista. Olin aivan kauhuissani. Rahaa  laukussa ei ollut, mutta kaikki ne asunnon, pyörän ym. avaimet olivat kassissa ja puhelinhan oli korvallani. Huomasin erään auton lähtevän pyöräilijän perään, enkä kylläkään ollut siinä vaiheessa vielä varma autokuskin avusta minulle vai varkaalle. Lähdin pikaisesti perään ja hävitin niin auton kuin varkaankin.

Jonkin matkan päässä näin ihmisiä, jotka viittoilivat minulle. Ajoin sinne ja huomasin laukkuni levällään tien varressa. Auttavat ihmiset alkoivat kerätä tavaroitani ja toivat minulle vettä . Olin todella kauhuissani tapahtuneesta, mutta rauhoituin laukun nähdessäni. Kaikki tavarani olivat tallella.  Sain selville, että joukossa ollut nuori mies oli lähtenyt varkaan perään autollaan ja kiilannut tämän. Varas oli heittänyt laukkuni ja jatkanut matkaansa. He yrittävät hänet löytää, mutta tuloksetta. Sain selville, että Arezzon asukkaat eivät siedä moista käytöstä vaan haluavat, että rauhallinen ja kaunis Arezzon kaupunki olisi myös turistien suosima paikka. Olin todella kiitollinen ja onnellinen, että sain kohdata ikävästä tapahtumasta huolimatta näin ihania, auttavaisia ihmisiä. Tämäkin kannatti siis kokea.

 img-20160829-wa0006

ILTAPÄIVÄT ja ILLAT SEKÄ VIIKONLOPUT

Tutorini OpenComista lähetti minulle sähköpostilla nimiä ja osoitteita sisustamiseen liittyvistä liikkeistä Arezzossa esim. Sgrevi, Gardini, Tuttaluce design, Studio G. Illat kiertelin polkupyörällä näissä liikkeissä tutustumassa niiden tarjontaan ja matkalla löysin myös monia muitakin mielenkiintoisia sisustamiseen erikoistuneita liikkeitä. Kävin myös tutustumassa Arezzon vanhan kaupungin ihanaan miljööseen, historian havinan aistii siellä kävellessä.

Ensimmäisenä viikonloppuna lähdin Cortunan vanhaan kaupunkiin junalla. Cortuna sijaitsee 650 m merenpinnan yläpuolella ja on perustettu n. 1200-luvulla. Siellä kadut ovat melkein pystysuoria osittain ( ehkä vähän liioittelen). Todella kaunis paikka ja sieltä on aivan mahtavat näköalat alas laaksoon. Kunto kyllä oli koetuksella 34 asteen lämmössä katuja ylös alas mennessä.

Toisena viikonloppuna lähdin junalla Firenzeen. Kaupungin turistien paljous oli vastakohta Arezzolle . Kauniita historiallisia rakennuksia ja siltoja yli joen. Illalla kävin katsomassa auringonlaskua ….kukkulalla. Todella mielenpainuva näkymä. Sunnuntai-aamuna lähdin aikaisin junalla Cinque Terreen, Unescon kohde. Kauniita , erivärisiä taloja aivan meren tuntumassa korkeilla vuoren seinämillä viidessä eri pikku kylässä ( junalla pääsi vaihtamaan kylää). Todella ainutlaatuinen kauneudessaan.

Kävin myös Arezzon paikallisissa juhlissa, missä tarjoiltiin perinteisiä ruokia ja olihan siellä myös ”Italian rivitanssia”. Ompelija Valerie järjesti minulle em. ihanan illan hänen läheistensä kanssa. Yhtenä iltana minut pyydettiin perhepäivällisille syömään tapasravintoloitsijani äidin tekemää pastaa. Oli todella hyvää ja koin olevani kuin perheenjäsen, niin lämmin ja mukava ilta.

 

OPINTOMATKANI ANTI

Työharjoittelupaikassani sain toteuttaa oppimiani asioita ja mikä parasta, palautteeni tekemisistäni oli kiitettävää, mikä myös antaa minulle uskoa tulevaan yrittäjyyteen. Sain myös matkalla paljon inspiraatiota ja ajatuksia tulevaan erilaisten yritysvierailujen ja nähtävyyksien ansiosta.

Opiskeluasunnossakin asuminen oli hyvin luonnollista, vaikka oli ensimmäinen kerta elämässäni. Ikäeroa meillä oli muutamia kymmeniä vuosia, mutta ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Kimppakämppä oli minulle hyvin ainutlaatuinen kokemus…Suosittelen kaikille.

Kiitokset kaikille ikimuistoisen  matkan järjestämisestä . Suurin kiitos kuitenkin Pirjo Sillmanille ja Anni Nivalle. Heidän ansiosta sain tämän antoisan ja ihanan kokemuksen, mistä on iloa ja hyötyä tulevaan sekä kauniita muistoja.

Saluti da Italia.   ruusut

Sinikka Haapiainen-Mäkelä

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s