Saluti di Arezzo!

Buongiorno ja ciao Arezzosta!Täällä sitä ollaan vihdoin ja viimein. Arezzo tulee olemaan kotini seuraavan kolmen viikon ajan, kun opettelen paikallisten tarjoilijoiden tavoille. Työharjoitteluun lähteminen tuli pikaisella vauhdilla, kun TAKK:sta ehdotettiin äkkilähtöä vaihtoon vielä kevään aikana, kun olin aiemmin kysellyt vaihtomahdollisuuksista. Tartuin heti tilaisuuteen ja eipä ole kaduttanut. Heti ensimmäisistä hetkistä lähtien Italia on ollut upea ja ihmiset mitä ystävällisimpiä.
Tämä on vasta kolmas päiväni täällä, joten kaikki on vielä aluillaan. Ensimmäisen yöni vietin kauniissa hotellissa kaupungin keskustassa, jossa sain heti kohdata paikallisten mukavuuden. Hotellissa työskentelevä rouva ei puhunut sanaakaan englantia, mutta kommunikaatiomme sujui siitä huolimatta mainiosti yhdistelemällä englantia, italiaa ja elekieltä.

Näkymä hotellihuoneeni ikkunasta.
Ensimmäisen yön jälkeen tapasin Opencomin Giorgian, joka oli ollut suurena apuna järjestelemässä asioita Arezzon päässä. Kävelimme yhdessä vaihtojaksoni asunnolle ja kävimme tutustumassa tulevaan työpaikkaani, joka sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä asunnolta. Jaan asunnon kolmen espanjalaisen kanssa, joiden kanssa on ollut hauskaa yrittää kommunikoida, sillä emme jaa yhteistä kieltä, mutta tähän saakka kaikki on kuitenkin sujunut hyvin ja sainkin jo ensimmäisenä päivänä kämppiksiltä kaupunkikierroksen ja kävimme maistelemassa gelattoa paikallisessa jäätelöbaarissa. Aloitan työt huomenna, sillä tänään ravintola on suljettuna. Odotan mielenkiinnolla tulevia työpäiviä ja kaikkea uutta. Jo tähän mennessä olen napannut muutamia ilmaisuja ja sanontoja italiaa, oppinut tervehtimään italialaisittain poskisuudelmin ja tutustunut mukaviin ihmisiin. Kaikin puolin hyvä alku. Palailen kuulumisiin, kunhan minulla on jotain jaettavaa töidenkin osalta.

Kotimme on mukavasti mäen päällä. Ruokaostoksia raahatessa saavat jalat ainakin treeniä 🙂
Kuulemisiin!
Nina, opiskelija TAKKin tarjoilijan ammattitutkinnossa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s