Ensimmäinen työviikko takana

Tänään tuli viikko täyteen Arezzossa asumista ja työskentelyä. Tuntuu, että olisin asunut täällä jo paljon pidempään kuin viikon. Paljon on tapahtunut viikossa ja tuntuu, että olen kehittynyt monessa asiassa näinkin lyhyen ajan sisään.

DSC00605.JPG

Aloitin työt Ristorante La Lancia D’Orossa torstaina. Ensimmäinen päivä oli oikein lämminhenkinen, sillä aloitimme sen työporukan kesken syömällä täytettyjä croissantteja ravintolan ulkopuolella. Tutustuin työkavereihin ja aloin harjoittelemaan pöytien kattamista, tein ensimmäiset kahvini asiakkaille ja opin miten päivät tulevat yleisesti rakentumaan. Työskentelen aamuvuoroissa, joka on klo 10-16, joten töiden jälkeen on hyvin aikaa kaupungista nauttimiselle. Ravintola on erittäin korkeatasoinen ja työntekijät koostuvat suurimmaksi osaksi yhden perheen jäsenistä. Jopa 82-vuotias isoäiti osallistuu tekemällä ravintolalle tuoretta pastaa.
DSC00658

Olin turhaan huolissani kuinka työskentely olemattomien italian taitojeni kanssa tulee sujumaan, sillä osa työkavereistani osaa englantia kohtalaisesti ja olemme oppineet kommunikoimaan hyvin. Työtehtäväni ovat olleet lähinnä avustamista jokapäiväisissä hommissa, sillä lounas- ja illallistilausten ottaminen vaatisi kielen osaamista. Vastaan kuitenkin omistajien tyttären kanssa kahvitilauksista. Asiakkaiden kanssa on ollut helppoa, sillä lähes kaikki ovat turisteja. Viikon sisään on käynyt amerikkalaisia, englantilaisia, saksalaisia ja hollantilaisia. Törmäsin viikonloppuna jopa muutamaan suomalaiseen.
DSC00665

Olen tehnyt espressoja, cappuccinoja, americanoja sekä latte macchiattoja. Päivät menevät samalla rutiinilla – ensin katamme ulkona olevat pöydät, syömme lounasta yhdessä (saan lounaan ravintolasta, joka on erittäin iso bonus), otamme tilauksia ja tarjoilemme pöytiin. Vien pöytiin yleensä antipaston eli tomaattikeiton ja leipää. Päätarjoilija vastaa pääaterioiden tarjoilemisesta.
DSC00661
Ensimmäisen päivän lounas oli tomaattipastaa.

Olen sitonut leipätikuista pieniä kimppuja, järjestellyt paikkoja, oppinut ruokasanastoa ja väkertänyt hienoja paketteja pöytäliinoista. DSC00667
Työkaverini Niccolo ja Enrico.

Yksi parhaista asioista tähän mennessä on ehdottomasti ollut tutustuminen paikallisiin. Työkaverit ovat ottaneet minut todella hyvin vastaan ja tuntuu kuin olisin saanut uuden italialaisen perheen. Aika kuluu vauhdilla, mutta onneksi jäljellä on vielä kaksi kokonaista viikkoa.

DSC00679

DSC00680

DSC00664
Ensimmäinen viikko oli siis kaikin puolin upea kokemus. Palailen taas asiaan myöhemmin. Ciao!

Nina, TAKKin tarjoilijan ammattitutkinto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s