Arrivederci Arezzo!

Viimeinen ilta kämppisten ja ystävien kanssa meidän takapihalla.

Kaikki loppuu aikanaan ja niin koittikin aika palata takaisin Suomeen. Kolme viikkoa Arezzossa hujahti ohi ja vaikka aika olikin lyhyt, niin siinä ehti tapahtua vaikka mitä. 

Viimeisellä viikolla havahduin viimeistään siihen, että nyt on mentävä ja tehtävä. Käytinkin kaiken vapaa-aikani reissaamiseen ja ystävien kanssa olemiseen. Kävin Follonica-nimisessä rannikkokaupungissa. Oli ihanaa päästä kävelemään hietikolla ja kahlaamaan merivedessä. Sen lisäksi tein pienen iltapäiväretken 30 minuutin junamatkan päässä sijaitsevaan Castiglion del Lagoon. Kyseinen paikka oli niin kaunis vanhoine linnoineen ja valtavine järvineen. Myös Arezzosta löytyi uusia ja tutkimattomia pikkukujia ja puistikoita.

Kämppis-Noelian ja tutorini Giorgian kanssa lähtöaamuna Friendscafe-nimisessä vakiokahvilassa.

Opin kolmessa viikossa niin paljon. Italian kieltä kohtaan syttyi aivan mieletön kipinä oppia ja ostinkin lähtiessäni italian oppikirjan ja lehden, jota käännän sana sanalta. Ravintolassa työskenteleminen toi uudenlaista rohkeutta monessa asiassa, sillä monella kielellä kommunikoiminen ja tilanteiden haltuunottaminen toi onnistumisen tunteita. Opin kattamaan erilaisia tilaisuuksia varten, tekemään kahveja maan tapaan ja ylipäätänsä tuntemaan ravintolan tavan toimia. Milloin pöytään viedään lautasellinen grissineja (leipätikkuja), missä välissä alkukeitto ja milloin lautasellinen pikkuleipiä.

Maisemia Castiglion del Lagosta.

Pääsin sisään italialaiseen ruokakulttuuriin ja ei voi kuin todeta, että siellä kyllä osataan nautiskella. Jo nyt on ikävä espressoja ja maukkaita pasta-annoksia.
Reissusta jäi käteen niin paljon – sekä ammatilliselta kannalta että muutenkin. Ystäviä, joita tulen varmasti näkemään tulevaisuudessakin ja ihastus maahan, joka tulee todennäköisesti olemaan tuleva ulkomaan kotini 😉

Eipä olisi voinut siis paremmin mennä. Grazie mille!

Nina/Tarjoilijan ammattitutkinto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s