Hanke- ja yhteistyöideoita Itävallasta

Osallistuin 7.-13.5.2017 JobyTAKK-hankkeen henkilöstöliikkuvuusjaksolle Wienissä, Itävallassa. Tavoitteena oli mm. perehtyä eri organisaatioiden hanke- ja projektitoimintaan, markkinointiin, koulutustoimintaan sekä kehittämiseen.

Viikko vierähti useassa eri organisaatiossa:

  • maanantaina 8.5. Die Wiener Volkhochschule, VHS polycollege, VHS kunsthandwerk, Jugendcollege, Jugendcoaching
  • tiistaina 9.5. OeAD, ARQA-VET
  • keskiviikkona 10.5. Institute for Economic Promotion of the Austrian Federal Economic Chamber, WIFI
  • torstaina 11.5. BFI Wien (Alfred Dallinger Platz, Davidgasse)
  • perjantaina 12.5. BFI Wien (Davidgasse)

Erasmus-juhla

Eurooppa-päivänä 9.5.2017 oli todella hieno mahdollisuus osallistua Erasmus+ 30 Jahre -juhlaan, joka järjestettiin teemalla Von Erasmus zu Erasmus+ 30 Jahre neue Perspektiven und neue Horizonte. Juhla järjestettiin saksaksi, mutta yllättävän hyvin seuraaminen sujui, vaikka omista saksan opinnoista onkin jo hieman aikaa. Ohjelmassa oli kiinnostavia puhujia ministereitä ja EU-komissaaria myöten. Tästä virisi itse asiassa motivaatio alkaa taas virkistää saksan kielen taitoa – nyt jo pari viikkoa WordDiven saksan treenausta takana… Tapahtuman virallinen kuvagalleria löytyy täältä ja alla on Facebook-kuva #Erasmus30-kampanjasta, johon mekin osallistuimme.Hankeyhteistyötä ja tutustumista

TAKK koordinoi Erasmus+ Digi4Adults -hanketta, jonka yhtenä yhteistyökumppanina on BFI Wien. Oli hienoa, että pystyttiin yhdistämään tähän liikkuvuusviikkoon myös hankepalaveri. Kasvokkaistapaamiset kansainvälisessä hankkeessa ovat käytännön etäisyyksistä ja matkakustannuksista johtuen aika vähäisiä, joten tällainen tapaamismahdollisuus oli todella arvokas – etenkin kun Digi4Adults-hankkeen loppuseminaari järjestetään 21.9.2017 Wienissä Digital Days -tapahtuman yhteydessä otsikon Digitale Kompetenz und EduTechs -otsikon alla.

Tutustuminen BFI Wieniin organisaationa antoi myös laajempaa näkökulmaa hankeyhteistyöhön. Keskustelimme vierailupäivien aikana myös mahdollisesta yhteistyöstä tulevaisuudessa. Digital Days -tapahtumaan liittyen tehdään myös mm. markkinointiyhteistyötä. Kannattaa seurata Digi4Adults-hankkeen blogia, Twitteriä ja Facebookia – lisää infoa tulossa syyskuun tapahtumasta lähiaikoina!

Yhteenvetoa viikosta

Viikossa ehdittiin perehtyä hyvin Itävallan koulutusjärjestelmään sekä moneen erilaiseen organisaatioon. Olen aiemmin osallistunut liikkuvuusjaksolle, jonka aikana keskityttiin yhteen oppilaitokseen koko viikon ajan, toki hieman eri näkökulmista eri päivinä. Kaiken kaikkiaan molemmissa on puolensa, mutta juuri nyt tuntui siltä, että tämä laajempi perspektiivi auttoi ymmärtämään tiettyjä koulutuskentän eroavaisuuksia paremmin.

Hanke- ja muita yhteistyömahdollisuuksia näyttäisi löytyvän varsin helposti. Esimerkiksi BFI Wien on organisaationa yllättävän lähellä TAKKin toimintatapoja, mutta toisaalta voisimme varmasti oppia toisiltamme paljon monissa asioissa. Tämä viikko oli erinomainen mahdollisuus tutustua Itävaltaan, Wieniin, organisaatioihin ja uusiin ihmisiin, ja olen varma, että tästä vielä viriää monenlaista yhteistyötä eteenpäin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s