Arezzo, täältä tullaan… nro 1.

IMG_20171112_103259.jpg12.11.2017 Sunnuntai aamu klo 05 ja Helsinki-vantaan lentokenttä. Mietin onko tämä tosiaan totta ja tapahtuuko tämä oikeasti. Alun alkaenkin olen ollut innoissani ja yhtälailla kauhuissani, syynä lähinnä epävarmuus omasta kielitaidosta. Onneksi olen saanut ihanaa kannustusta ja rohkeutta tarttua tähän tilaisuuteen.

Laukut ovat jo matkalla koneeseen ja turvatarkastus läpäisty. Onneksi ystäväni on töissä lentokentän a’la cartessa niin saan viettää viimeiset hetket kotimaassa tutussa seurassa hukuttaen epävarmuuden yli suureen cappucino mukiin.

Ennen kun huomaankaan niin olin jo lentokoneessa matkalla Amsterdamiin josta 2tunnin kuluttua lähtee jatkolento Italiaan, Firenzeen josta matka jatkuu junalla Arezzoon. Saavuttuani Firenzen lentokentälle nappasin laukkuni ja painelin taksijonoon. Ilma tuntui raskaalta, mutta aurinko paistoi ja kaikki ympärilläni oli kaunista ja ihmeellistä. Ensimmäinen huomioni kiinnittyi palmuihin ja luonnon vihreyteen. Leveä hymy naamallani hyppäsin ensimmäiseen vapaaseen taxiin ja totesin kuskille ” Santa Maria Novella Railway Station, please. Kuski ei juuri puhua pukahtanut joten sain rauhassa tuijotella nenä kiinni lasissa ympärilleni todeten mielessäni kaikkeen ”wauuu”.

24740409_930150980465898_2140841405_n.jpgMaksoin kyydin, otin laukkuni  ”grazie, ciao”! ja painelin juna-aseman ovista sisään. Ihmisiä oli jumalattoman paljon ja kerjäläiset kiusasivat turisteja lyöttäytymällä väkisin seuraansa tarjoten laukkujen kantoapua ja vaatien lopuksi rahaa. Menin kiireesti lipunmyynti automaatille ja onneksi kielen sai valittua englanniksi ja sain kun sainkin ostettua lipun seuraavaan junaan ja selvitettyä raiteen miltä juna lähtee. Tärkeä muistaa, että asemalla täytyy leimata matkaliput ennen junaan nousua. Löysin oikean raiteen ja pääsin junaan asti ja nyt vasta tuli tunne, että pystyn hengittää kun olen selvinnyt tähän asti. Juna matka Arezzoon kestää tunnin verran ja laitoinkin junan liikkelle lähdettyä viestiä yhteyshenkilölleni Saveriolle, joka ystävällisesti on lupautunut tulemaan juna-asemalle vastaan ja viemään siitä asunnolle.

IMG_20171114_073602.jpgEi ollut selvyyttä miten juna pysähtyy ja missä vaiheessa on minun pääteasemani niin nousin tavaroideni kanssa vaunujen välikköön tiirailemaan asemien nimikylttejä ja ajan puolesta pitäisi olla perillä piankin. Juna alkoi hidastamaan ja näin ensimmäisen kyltin Arezzo ja junan pysähdyttyä poistuin kauhun sekavin fiiliksin sillä nyt on edessä se hetki kun joudun OIKEASTI kommunikoimaan vaan ja ainoastaan vieraalla kielellä.

24829190_930150797132583_737597625_nSaverio heilutteli raiteiden toisella puolella ja pian oltiinkin jo hänen autollaan pakkaamassa laukkuja kyytiin. Tuntui niin hassulta miten kaikki näytti entuudestaan tutulta, sillä olin katsellut ahkerasti google mapsista missä mitäkin sijaitsee ja olin ihan kartalla siitä mihin ollaan menossa. Asunnon osoite oli Via Trasimeno n.25 ja se sijaitsi n.1,5km juna-asemalta. Saverio luovutti asunnon avaimen ja kävimme läpi papereita. Sovimme, että hän tulee aamulla klo 9 hakemaan ja vie työharjoittelupaikkaan.

btyAsunto oli ihan kivannäköinen ja sijainti mukava. Nyt vaan totuttelemaan ympäristöön ja metsästämään lähin auki oleva ruokakauppa. Tässä kohtaa kello on 15 ja alkaa hieman ramaisemaan aamu viideltä alkanut matkustaminen mutta olo on onnellinen.

Toisin sanoan nyt alkaa se todellinen selviytymis-tarina. Lue nro.2. Siinä kerron työharjoittelu paikastani sekä työtehtävistäni…….

 

Kirjoittaja on TAKK sisustaminen ja pintakasittely.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s