Arezzo

Saavuin Arezzoon Lauantaina 27.10.2018, pitkän matkustuspäivän päätteeksi innoissani tulevasta.  Kokoan työssäoppimisjakson päätteksi tiivistelmän jaksosta, mutta nyt haluan kertoa mitä olen havainnut täällä ollessani.

Oltuani täällä useamman päivän niin työssäoppimassa, kaupungilla kuin  kuntosalilla, olen huomannut täällä yhden todella positiivisen asian verrattuna suomeen. Ihmiset. Kyllä ihmiset, heitäkin on meillä Suomessa, mutta täällä Italiassa heidän positiivisuutensa, auttamisen halunsa, lämpönsä ja erityisesti puheliaisuutensa ei ole jäänyt huomaamatta.

Tässä muutamia mitä olen huomannut:

Hymyillään kun kadulla kävellään vastaan. Tervehditään jokaisessa tilanteessa ja vieläpä useamman kerran, sekä suukotellaan poskille. Autetaan heti, ilman että ehdit itse edes reagoida, esimerkiksi matkalaukun kanssa. Kaupankassalla jonot saattavat kertyä pitkiksi ihan vain sen takia, että kassahenkilö juttelee niitä näitä asiakkaan kanssa, vaikka ei hänta tuntisikaan. Kuntosalilla henkilökunta todellakin piti huolen siitä, että kaikki on hyvin ja tarvitsenko mitään, ehkä hieman treeniä haitaten :D. Jos paikallinen  kysyy minulta jotain Italiaksi, esimerkiksi kaupungilla, bussipysäkillä tai kaupassa,  heidän puhetahtiaan ei todellakaan hidasta se, kun vastaan englanniksi: minä en puhu Italiaa. Pikemminkin tahti kiihtyy ja kieli pysyy samana, varsinkin vanhempien ihmisten keskuudessa :D.

Tänään Italiassa vietetään pyhäinpäivää, jonka takia päiväkodit, koulut ja kaupat (marketit/muutamat kahvilat ovat auki) ovat suljettuina. Vapaapäivän takia eilen kaupungilla oli paljon menoa ja meininkiä, tietysti Halloween teemaista. Ihmiset olivat panostaneet pukeutumiseen, kahvilat/kaupat/ravintolat olivat panostaneet koristeluihin sekä yksi asia mikä yllätti oli se missä lapset kävivät ”karkki vai kepponen” kierroksilla; he kävivät vaatekaupoissa, kahviloissa, ravintoloissa, koruliikkeissä, jäätelöbaareissa, sisustusliikkeissä eli ihan jokaisessa kaupassa mitä keskustan pääkadulta löytyi. Tähän myös jokainen kauppa oli varautunut ja sieltä lapset saivat mukaansa karkkia/suklaata/tikkareita.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s