Työharjoittelu Arezzossa.

Työharjoittelu jaksoni Arezzossa sijoittui aikavälille 29.10-9.11.2018, eli oli kestoltaan 2 viikkoa. Aikaisemmin minulle oli ilmoitettu harjoitteluni alkavan vasta tiistaina eikä maanantaina.

Tiistai aamuna heräsin innoissani tulevaan päivään ”tänään se alkaa, vähän jännittää…”. Olin ajatellut, että ensin menen aamusta kello 10.00 tervehtimään Giorgiaa, jonka jälkeen pääsen loppupäiväksi päiväkodille jo niin sanotusti ”työntouhuun”, mutta toisin kävi. Sinä päivänä minulle vain näytettiin missä päiväkoti sijaitsee ja millä bussilla sinne pääsen sekä tervehdittiin nopeasti päiväkodin henkilökuntaa. Tässä kohtaa koin myös pienen yllätyksen, minulle sanottiin, että näemme maanantaina kello 08.00. Heille oli kuulemma ilmoitettu harjoitteluni kestoksi vain viikko (5.11-9.11), mutta onneksi juteltuani Ariannan (päiväkodin työntekijä) kanssa niin heille ei ollut ongelmaa, että tulen jo seuraavana aamuna. Yllätykset eivät suinkaan jääneet tähän. Minulle nimittäin sanottiin myös päiväkodin olevan kiinni torstaina ja perjantaina, koska Italiassa oli  pyhäpäivä. Ensimmäisellä viikolla harjoittelua oli vain keskiviikkona ja silloin enemmänkin olin sivusta seuraaja. Yhteenvetona ensimmäinen viikko oli kaikinpuolin turha ja todella turhauttava itselle.

Viikonlopun mentyä ja uuden viikon alettu, ajattelin mielessäni, tästä viikosta otetaan kaikki ilo ja tieto irti. Maanantai oli vielä enemmänkin seurailu päivä, mutta loppuviikon sain jo auttaa erilaisissa asioissa työntekijöitä ja osallistua myös päivän muihin toimintoihin. Päivät koostuivat lähinnä aamupalasta, aktiviteeteista (askartelu, maalaus, musiikki, lukupiiri, yms), lounaasta, päiväunista ja välipalasta. Työntekijät olivat myös todella mukavia sekä ottivat hyvin minut porukkaan mukaan ja kertoivat paljon päiväkodin toiminnasta sekä lapsista että aktiviteeteistä.

Toinen viikko olikin sitä minkälaisen olisin ensimmäisen viikonkin halunnut olevan. Mukava, opettavainen ja työntäyteinen.. Päällimmäiset fiilikset työharjoittelusta eivät välttämättä ole positiiviset, vaikkakin viimeinen viikko oli hyvin antoisa. En silti kadu että työharjoitteluun Italiaan lähdin, koska opin paljon uutta ja hyödyllistä mitä voin myös täällä suomessa käyttää.

K

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s